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Facility: Jody Pierce / Country Kids Childcare Date: 10/10/2017

STAFF RATIOS

1. LicenseYes

2. OverlapYes

BUILDING/FIRE REQUIREMENTS

3. Inside FacilityYes

4. Fire SafetyYes

5. EquipmentYes

6. ExitingYes

OUTDOOR TOUR

7. Play AreaYes

HEALTH ISSUES

14. Health PreventionYes

MEDICATION

16. StorageYes

INFANTS/TODDLERS

17. DiaperingYes

20. SleepingYes

WRITTEN RECORDS

28. Parent InformationYes

29. Facility RecordsYes

30. Child File ReviewNo

37.95.128(1)(a-d)

(1) A day care facility must have on file a health record form, provided by the department, concerning any 

special health risks that would affect other children. This must be obtained and kept on file by the provider 

prior to residence or enrollment of any child under age two at the day care facility.  The health record form 

must be signed by:

(a) A physician licensed to practice medicine in Montana pursuant to Title 37, chapter 3, MCA; or

(b) A physician assistant-certified licensed to practice in Montana and practicing under a utilization plan 

approved by the board of medical examiners; or

(c) A person licensed in Montana as a professional nurse and recognized by the board of nursing as a 

nurse practitioner or clinical nurse specialist; or

(d) A naturopathic physician licensed under Title 37, chapter 26, MCA.

The intent of this rule was not met:

Based on review of 11 children's records, CCL found that there was 1 child under age two that did not have a 

pediatric health record on file.  See enclosed copy of children’s record review.

The Plan of Correction was accepted on November 3, 2017.

37.95.140(1)-(4)

(1) Before a child under the age of five may attend a Montana day care facility, that facility must be provided 
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Facility: Jody Pierce / Country Kids Childcare Date: 10/10/2017

WRITTEN RECORDS

with the documentation required by (4) that the child has been immunized as required for the child's age 

group against measles, rubella, mumps, poliomyelitis, diphtheria, pertussis (whooping cough), tetanus, 

and Haemophilus influenza type B, unless the child qualifies for conditional attendance in accordance with 

(9):

(2) If the child is at least 12 months old but not less than 60 months of age and has not received any Hib 

vaccine, the child must receive a dose prior to entry.

(3) DT vaccine administered to a child less than 7 years of age is acceptable for purposes of this rule only if 

accompanied by a medical exemption meeting the requirements of ARM 16.28.707 that exempts the child 

from pertussis vaccination.

(4) Before a child between the ages of five and 12 may attend a day care facility providing care to school aged 

children, that facility must be provided with documentation required by (5) that the child has been 

immunized as required for the child’s age group against measles, rubella, mumps, poliomyelitis, 

diphtheria, pertussis (whooping cough), tetanus, and Haemophiles influenza type B, unless the child 

qualifies for conditional attendance in accordance with (9).

The intent of this rule was not met:

Based on review of 11 chihldren's records, CCL found there were 4 children that did not have immunizations 

on file.  See enclosed copy of children’s record review.

The Plan of Correction was accepted on November 3, 2017. 

32. Caregiver File ReviewNo

37.95.703(2)

(2) The provider and all staff, including care-givers, aides, volunteers, kitchen and custodial staff, and persons 

over age 18 residing in the day care facility or staying in the facility on a regular or frequent basis, must 

obtain a completed criminal background check, a completed child protective services check, and a 

statement of health.  For those persons who are considered care-givers, this information must be 

completed before providing direct unsupervised care to the children attending the day care facility.  The 

director or provider/owner of the facility is responsible for ensuring these reports and other pertinent 

information are completed and submitted to the department within 15 actual days of the care-giver 

providing care.

The intent of this rule was not met:

Based on observation and interview, CCL found that the children were left alone in the care of an individual 

who has not yet been approved as a caregiver.

The Plan of Correction was accepted on November 3, 2017. 

33. First Aid RequirementsYes
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